Många fördelar med att använda spikmatta

Många fördelar med att använda spikmatta

Att använda spikmatta är inget nytt men för dig som aldrig har testat kanske det är dags nu. Det finns nämligen många fördelar med att lägga sig ned, på dom till en början väldigt vassa piggarna. Bland annat verkar det avstressande för både kropp och sinne samt att det kan lindra smärta och stelhet, du hittar flertalet alternativ på www.fitnessfrank.com.

Därför är det bra att använda spikmatta

Det finns som sagt många fördelar med att använda en spikmatta, även om det till en början kan kännas obehagligt. Att lägga sig ned på en matta fylld av vassa piggar kan rent av kännas motbjudande men det är värt att ge det en chans, speciellt om du lider av späd och stel nacke, känner dig stressad, har svårt att sova eller om du har ont i ryggen.

En spikmatta kan nämligen hjälpa mot alla ovan nämnda krämpor genom att blodcirkulationen ökar kraftigt i området som möter piggarna. Dessa stimulerar även nerverna, vilket genom kommunikation med hjärnan gör att muskler och leder slappnar av. När avslappningen är ett faktum går muskler och leder in i en reparations, – och återhämtningsfas, vilket i sin tur motverkar smärta och värk.

Det faktum att man mer eller mindre tvingas att ligga helt stilla när man ligger på mattan gör också att både kropp och själ får en chans att koppla av. Med lite lugn musik i bakgrunden är det ett perfekt sätt att ge kroppen den återhämtning den behöver.

Så väljer du rätt

För dig som vill prova på användandet av en spikmatta finns både billiga och lite dyrare modeller att välja bland. Bra att veta att det finns flera olika saker som skiljer mattorna åt – bland annat antalet piggar, vilket material dom är tillverkade i samt storlek på själva mattan.

Är du lång och har en stor kropp kan det vara klokt att satsa på en spikmatta med större mått, så att den täcker större områden av ryggen än vad en mindre modell hade gjort. Var också noggrann med att kolla vad piggarna är gjorda av.

”Spikprodukter” finns även för andra områden av kroppen, bland annat i forma av:

  • Huvudband
  • Nackkudde
  • Fotmatta

En ”vanlig” matta räcker dock långt för den som är nybörjare. Du kan själv rulla ihop den för att ha under nacken, eller lägga den på golvet att placera dina (nytvättade) fötter på.